Sommer er perfekt for intervalltrening

bilde (4)

Nå er sommeren her, og måtte den vare! Vil du raskt og enkelt øke din fysiske kapasitet kan intervalltrening være en idè. Du bør ikke bare trene intervall, men det gir deg forholdsvis raskt utbytte, og selve økten trenger ikke vare så lenge.

Samlet sett kan man ligge høyere i puls eller soner i intervalldragene, enn hva man klarer å oppnå ved kontinuerlig arbeid (også kalt langkjøring). Det blir derfor svingninger i puls mellom høyere og lavere soner, slik at man periodevis yter ekstra.

Finn deg derfor et område med motbakker, og velg rask gange eller jogging alt etter din fysiske form (kan også benytte med sykkel, rulleski, inlines etc). Det skal ta mellom 2 og 4 minutter å komme seg opp bakken, og du skal bli sliten. Det skal føles meget anstrengende på slutten av draget, og du skal ikke kunne snakke lange setninger. Beveg deg rolig og mer avslappet tilbake, slik at du henter pulsen og pusten tilbake, og gjenta prosedyren 4-8 ganger, alt avhengig av hvor lange drag du har. Jo lengre drag, jo færre serier. Skulle du ønske å gå, kan stigningen på motbakkene med fordel være brattere, da kommer pulsen mer opp.

Jeg har også vært så heldig å få en del egentrening til Vettakollen i det siste, som er min form for avkobling. Her får man utsikt over hele Oslo, og tankene klarner. Noen ganger trener jeg intervaller opp, andre ganger er jeg på venninne- og skravletur. Super form for sosialisering spør du meg, eventuelt kan man hjelpe hverandre til å pushe litt ekstra når det trengs og målet er å bli skikkelig sliten.

Jeg krysser alt jeg har for at alle deler av landet får mange varme og solrike dager fremover (og bonden i meg ønsker seg også litt regn innimellom på nettene, slik at det viktige jordbruket vårt ikke får lide). Vi nyter hver soldag til det fulle, og venter i spenning på diverse sommeraktiviteter, ferieturer, teltturer, vennebesøk, sene grillkvelder og alt som hører sommeren til. Marie har blitt en kløpper på sykkel, og sykler derfor til og fra barnehagen hver dag, mens jeg løper etter beste evne bak med Anna i vogn. Vi føler oss så hedige som har denne fantastiske veien foran oss hver dag på jobb og barnehage, bare se her:bilde (3)bilde (5)bilde (6)

Lykke til og RIKTIG GOD SOMMER!