Styrketrening i stua!

Da er jeg ute av en eksamensboble som har vart et par uker, og det er ubeskrivelig deilig! Jeg har hatt barnefri i to uker (hvilket ikke var bare enkelt!), og jobbet intenst med en 14 dagers eksamen i forbindelse med mitt doktorgradsarbeid….. milepæl!

Min pc har derfor vært noe overarbeidet den siste  tiden, og har nesten tatt kvelden et par ganger, så nå er ny pc bestilt og på vei! I den forbindelse har jeg ryddet litt i «arkivet» og kom over noen gamle bilder tatt av flinke VG fotografer, hvor jeg trener styrke hjemme i stua. Blir nesten litt nostalgisk over å se jentene så «små». Et godt poeng kan man ikke si for ofte, så her kommer altså et lite hjemmetreningsprogram, med eller uten barn 🙂

Knebøy med «lett» belastning: trener forside lår og sete. Knær og tær i hoftebredde avstand, naturlig rett rygg. Sett deg ned til ca 90 graders vinkel i knærne, og reis opp. Skulle du ikke ha et barn å holde, tar du sekken på ryggen og legger noe tungt oppi, eventuelt holder noe i hendene, for eksemper bæreposer.

186222[1]

Knebøy med «litt tyngre» belastning: Akkurat det samme, men økt belastning i form at et større barn. Her kan du også gjøre ettbens knebøy for å få progresjon.

1287653843992_875[1]

Oppsteg på stol: trener fortsatt forside lår og sete. Finn frem en stabil stol eller krakk, og sett det ene benet oppå. Før tyngden over på dette benet, og la det trekke deg opp, senk rolig ned igjen.

1287653884137_183[1]

Push-ups: trener bryst og bakside overarm. Helt strak kropp (eventuelt knærne i gulvet for å gjøre det litt lettere), trekk navlen inn mot ryggsøylen. Hendene ca 10 cm bredere enn skulder på hver side. Senk kroppen langsomt ned ved å bøye armene, og press opp igjen.Snu akkurat før nesa treffer gulvet.

1287654099758_262[1]

Bakside lår: benytt en ball eller ha bena på gulvet med raggsokker som sklir. Strak i kroppen, løft rompa opp og trekk hælene inn mot rompa ved å bruke baksiden på lårene.

1287653922571_235[1]

Bensenk: statisk øvelse for mage, dynamisk for hofteleddsbøyer. Ligg på ryggen med bena rett i taket og press korsryggen i gulvet. Senk bena langsomt ned mot gulvet, uten at korsryggen løftes. Snu når du kjenner ryggen ikke kan holdes i gulvet lenger, og gjenta. Etter hvert kan du senke de helt til de «nesten» treffer gulvet.

186229[1]

Rygghev på puff eller ball: trener ryggstrekkerne. Ligg på magen, hendene bak nakken. Løft overkroppen opp slik at kroppen blir strak, og senk rolig tilbake.

186228[1]

Sideplanke: trener stabilitet. Ene hånden eller albuen i gulvet, strak kropp ellers. Hold så lenge du klarer, og gjenta på andre siden.

186226[1]

Da er det bare å hive seg rundt! Mellom 10 og 15 repetisjoner i 2 eller 3 serier, ca 30-45 sek pause mellom hver serie.

God trening!

Bildene er tatt av VG fotografene Jørgen Braastad og Frode Hansen i forbindelse med treningsartikler som har stått på trykk i VG og som er publisert på Vektklubb.no.

Les også: Trening for mammaer