Å holde ut trening over tid

Å trene må være gøy om treningen skal bli en del av din livsstil.

Gjennom media og i reklame får man jevnt og trutt informasjon og formaninger om hva og hvordan man bør trene.

Det dukker stadig opp nye treningsformer, nytt utstyr, nye arenaer og ny forskning. Jeg skjønner at mange mister motet før de kommer i gang.

Lar du deg friste eller skremme av AfroMoves dansetrening med instruktør Susan på Elixia på Colosseum? FOTO: ESPEN SJØLINGSTAD HOEN / VG

Jeg har ikke noen fasit på hva som er riktig eller galt, men kan prøve å gi deg noen råd om hvordan du kan komme i gang med trening og opprettholde treningen over tid.

  • Aller viktigst er det å finne en aktivitet som du synes er morsom!
  • Tren gjerne i fellesskap med andre, det gjør treningen mer lystbetont.
  • Legg intensiteten på et realistisk nivå, så du kan glede deg til trening i stedet for å grue deg.
  • Prøv å variere treningen, det gjør treningshverdagen mer spennende, og du unngår belastningsskader.
  • Pass på at treningen gir deg positive og gode opplevelser.

Hvor du velger å trene, eller hva du velger av aktiviteter, er ikke det viktigste. Det viktige er at du kommer i gang med noe du trives med.

I Norge er vi så heldige at de fleste har mulighet til å være en del av et idrettslag som favner både trening og det sosiale aspektet. Sjekk ut om idrettslaget nær deg har fristende tilbud du kan benytte.

Ta en banan, i lystig lag! Å trene med andre er hyggelig og motiverende. Dessuten er det lettere å dra på trening når du er forpliktet til en gruppe. Trine Hattestad (f.v.), Siri Aaveren og Unni Vassbotn. FOTO: KRISTIAN HELGESEN / VG

Vi har også et stort utvalg av forskjellige typer treningssentre, med ulike spesialiteter som kanskje er noe for akkurat deg, hvis du bare gir det en sjanse.

Vi bor i et land med flott natur og forskjellige årstider som legger til rette for mange slags aktiviteter, så bruk det som ligger rett utenfor stuedøra.

Les om søstrene Stine og Hanne (vinner av Årets medlem 2012) som har brukt naturen som trimrom

Ta sjansen og kom i gang, jeg garanterer du aldri kommer til å angre på at du begynte å trene!

Lykke til, og god trening!