GODT NYTT ÅR!

Nytt år, nye muligheter!? Eller bare fortsette der man slapp? Jeg merker at jeg er litt skeptisk til alle nyttårsløfter som florerer, samtidig som jeg liker tanken på å «starte med blanke ark». Jeg er nok selv mest en «365-dagers» person, som etter beste evne forsøker å gjøre gode valg for meg selv om min familie året rundt, og jeg har heller flere små «løfter» litt histen og pisten hele året. Jeg føler derfor at jeg ikke trenger et klart årskille for å ta tak om det trengs, men jeg synes det er flott om noen klarer å bruke nyttår til dette.

Skulle du ha nyttårsløfte om å endre livsstilsvaner, håper jeg du setter deg et langsiktig mål, som du deler opp i mindre bolker. De færreste klarer å endre massevis av faktorer samtidig, (og fallhøyden blir derfor stor), og man føler seg mislykket om det ikke går. Ta derfor et trinn av gangen, og innarbeid gode rutiner, før du deretter tar neste trinn. Det betyr kanskje ikke at resultatene vises umiddelbart, men de kommer snikende over tid om du er tålmodig.

Jeg har ikke tenkt å endre noe verken med trening eller kosthold i min hverdag, men fortsette der det slapp. Jeg har derimot et ønske om å bruke litt mer tid på mennesker som gir meg positiv energi, så det er kanskje et nyttårsløfte? De siste årene har jeg enten vært gravid, ammende eller i konstant søvnmangel, men dette året har jeg kommet litt ut av denne boblen, og det skal utnyttes. Nå er vi derimot godt i gang med våre daglige rusleturer til og fra jobb/barnehage. Vi er så fornøyde med at det har kommet litt snø i Oslo, slik at vi kan ta på skiene. Marie går stort sett hele veien selv til barnehagen, mens Anna koser seg bak i pulken. Skulle Marie bli sliten, setter hun seg bare oppå pulken, også blir det litt mer trening på mor.

Jeg skal innrømme at jeg har et «2013-ønske» for hele befolkningen der ute; nemlig at alle skal få minst èn time frisk luft hver dag, selv i disse mørke tider. Jeg hadde ikke klart meg uten mine daglige utetimer, og vil så gjerne at alle skal få føle den forskjellen det gjør med energi, overskudd, søvnkvalitet og humør. Det kan være små ting som at man går en tur mens man gjør unna noen telefonsamtaler man skulle tatt for lenge siden, går av bussen eller toget noen stasjoner før, eller går til og fra skole eller jobb. Det kan også være utelek med barna, eller en gåtur med venn/venninne istedet for å sitte på cafè. Prøv det; og kjenn forskjellen!

For øvrig er januar for meg en tid hvor jeg liker å legge planer for året som står for tur, slik at man kan glede seg, forberede seg og jobbe mot mål. Vi har derfor, tradisjon tro, benyttet deler av julen til å bestemme og booke ferieturer i 2013, satt av frihelger/uker hvor vi skal på fjellet og satt av et par helger med barnevakt slik at jeg og min mann kan få litt egentid. Det blir hvert år litt endringer på dette, men jeg liker å ha en plan.

Vi avsluttet 2012 på fjellet i strålende sol og fantastisk vinterføre, og vi innledet 2013 på nøyaktige samme måte. Jeg har stor tro på at dette året vil by på mange flotte naturopplevelser både vinter og sommer! Ønsker deg et riktig godt nytt år, måtte drømmer bli til virkelighet!