Den evinnelige magen…

Den siste uken har vært svært skiftende værmessig her på Østlandet, og jeg føler vi har hatt både sommersteming og vinterstemning innenfor to døgn:) Bildene under er tatt fra tre ulike løpeturer i omtrent samme område, tre dager på rad, og jeg lar de snakke for seg. Naturen er fasinerende!

 

 

Selv om dagene blir kortere og mørket sniker seg på, håper jeg disse bildene motiverer noen til å komme seg ut!

Fra flott natur til magetrening; den kroppsdelen jeg oftest får spørsmål om er definitvit magen. Det er mange som ønsker å gå ned i vekt, spesielt rundt magen, og mange tror fortsatt at spesifike mageøvelser er løsningen.

Men; har du noen ekstra kilo rundt midjen som du vil ha bort, må du se over energiregnskapet ditt.

Det handler om energiinntak i forhold til energiforbruk. Kondisjonstrening og aktive valg i hverdagen, sammen med et balansert og fornuftig kosthold vil derfor være det beste (men også kanskje det vanskeligste?). Vi vil gjerne tro på at det skal finnes mirakeløvelser eller kurer som enkelt kan løse dette, men sånn er det altså ikke (hvis det hadde vært tilfelle ville kanskje ikke dette problemet fortsatt eksistert?).

Det er nok mange der ute som med fordel kan bli mer fornøyde med den «midjen» de har, i stedet for å bruke flere år på misnøye (det er det faktisk ikke verdt), da idealet gjerne er langt unna «normalen». Tren derfor heller med fokus på store muskelgrupper og høyt energiforbruk, og legg inn en eller annen mage- og stabilitetsøvelse for å styrke opp dette området. En sterk mage kan være smart i forbindelse med både god kroppsholdning og forebygging av for eksempel ryggpplager, men det betyr ikke nødvendigvis at man strever etter «flat mage». Under ser dere fire ulike øvelser som enkelt kan gjøres hjemme på gulvet med eller uten stor ball. Gjør generelt mellom 8-12 repetisjoner i 2 eller 3 serier, mens du holder de statiske øvelsene så lenger du klarer.

Opptrekk med bena på ball: Hold stabil og naturlig rett rygg og start med strak kropp, hendene i bakken. Trekk ballen nærmere overkroppen, ved å bøye knær og hofter.

Planken med bena på ball (de kan også settes i gulvet, på en stol eller i sofaen): Hold kroppen rett som en planke, og ha albuene i gulvet (plassers rett under skuldrene). Hold så lenge du klarer, gå eventuelt ned på knærne etter hvert som det blir tungt.

Båten: statisk øvelse, hvor du sitter på rompa og løfter armer og bein. Len overkroppen så langt bakover du klarer, men behold en rett og stabil rygg. Unngå å svaie i korsryggen. Hold så lenge du klarer, eventuelt gå litt opp igjen med overkroppen og hold litt til.

Omvendt crunch: dynamisk øvelse for magen hvor du sitter oppreist med lett bøyde ben og ruller gradivs nedover/bakover. Start med å legge korsryggen i gulvet, og deretter følger virvel for virvel. Stopp bevegelsen og jobb opp igjen før skuldrene treffer bakken, eventuelt snu når du ikke klarer å holde igjen lenger. Langsom og kontrollert bevegelse.

Da ønsker jeg alle en strålende og aktiv helg!