Bytt drikkeflaske ofte!

La flaskene bli en forbruksvare – bytt ofte! Foto: Elisabeth Stigum og Renathe Lund / Vektklubb.no

Vann skal drikkes før, gjerne under og i hvert fall etter trening. Friskt vann smaker jo helt fortreffelig når du er sliten, svett og VARM! Men ville du drukket akvarievann?

Ikke det? Da kan det være lurt å hive den gamle drikkeflasken. La den avgå med pensjon for god og tro tjeneste. Som treningspartner og en beholder i nøden har den forsynt deg med deilig, forfriskende vann når tørsten har revet i kroppen, når pusten har vært så pesende at det til tider gjort det vanskelig å sluke de kjølige dråpene (av og til medført en kraftig hosteparade som følge av at man svelget feil…).

Og man er aldri sååå tørst på trening som den dagen du har glemt drikkeflasken! Da ser man kun gjennom ørkenbrillene; «Herregud, så tørst jeg er! Må ha vann NÅ!!»

Men, vår kjære venn drikkeflasken viser kun sin hjelpsomhet i en tidsbegrenset periode. Den liker ikke å jobbe overtid, og ønsker å ha en så kort yrkeskarriere som mulig. Når drikkeflasken sier; «Nok er nok, adios amigo!», så går den til å bli din lumske fiende og prøver å forgifte deg med bakterievekst, alger og annet som er ekkelt.

Ondskapsfullt? Oh yes. What to do? Bytt’n ut!

I stedet for å bruke hundrelapper på fancy sportsflasker av plast i snasne farger (som for øvrig tilsetter vannet en ufordragelig plastsmak), bruk heller en hvilken som helst vanlig drikkeflaske til dette formålet. Disse flaskene er i utgangspunktet laget for engangsbruk, men kan skylles godt og benyttes et par ganger til.

Bytt flaske lenge før drikketuten lukter rart. Har vannflasken begynt å dyrke sin helt spesielle algekoloni i bunnen? Vurder om du skal ta et par Idoform og løp til nærmeste  pantemaskin!

Om du er en av de som har slik en flott drikkeflaske (noen ganger er det jo stilig å se stilig ut, med drikkeflaske som matcher treningstøyet eller skoene), så vær nøye med rengjøringen. Her er et par tips fra Mattilsynet.no:

  • Bruk kun rent vann
  • Skift vann hver gang
  • Skyll flasken godt etter bruk, og vask tuten godt
  • Drikkeflasker som tåler skikkelig rengjøring er optimalt

God hydrering!