Ukens øvelse: Stående rygg- og hoftestrekk

Uke 41

Muskler du trener: Ryggstrekkere, setemuskulatur, bakside lår, bakre del av skulder, i tillegg til at du utfordrer balansen.

Utgangsposisjon: Stå med begge føttene plantet i bakken. Hold armene ned langs siden og se rett frem.

Slik gjør du det: Knip i setet mens du fører det ene benet strakt bakover. Forestill deg at benet skal gå i bane rett bak kroppen mot ryggen, men stopp bevegelsen før ryggen begynner å svaie. Samtidig som du fører det strake benet bak og opp, svinger du strake armer opp foran kroppen og hodet.
I topposisjon skal kroppen være en forlengelse av benet som du har løftet. Tenk at det skal gå en rett linje fra tærne (på benet i lufta) og helt opp til fingertuppene. Strekk godt, akkurat som du prøver å strekke deg opp mot noe, samtidig som benet peker bakover mot bakken.
Senk armene rolig tilbake til utgangsposisjon.

Du kan enten ta høyre og venstre ben annenhver gang, eller gjenta alle repetisjonene på det ene benet før du bytter.

Dersom denne øvelsen er for lett, kan du feste en strikk rundt anklene, slik at du får mer motstand når du strekker benet bakover. Øvelsen finnes også i apparat på de fleste treningssentre.

Viktig å tenke på: Trekk inn magen under øvelsen og pass på at du unngår svai i ryggen når armene og benet er strukket fullt ut. Forsøk å jobbe i lengderetning, fremfor at benet løftes for høyt opp. Forestill deg at du skal få kroppen din til å «vokse» og bli lenger i hvert strekk! Ryggen skal være rett og blikket festet rett frem.