Familietid i skog og mark!

De to siste helgene føles som to små «miniferier». Vi har latt alle plikter ligge, og fokusert på familietid og friluftsliv, på barnas premisser. Det er så utrolig godt å ta helt fri fra pc og internett, og faktisk være 100% tilstede. I hverdagen er det fort gjort å la seg rive med, og jeg tror bestemt at barna merker dette, om mamma og pappa ikke er helt med. Forrige helg var vi både på sykkeltur og hadde sommerens siste badedag i hagen, og vi var på barnas friluftslivsdag på Sognsvann. Dette er et utrolig bra arrangement, som burde skje oftere og  over hele landet! All ære til de som står bak:) Det rigges lekeapparater med naturens goder, man griller pølser og pinnebrød, og barna lærer mye om friluftsliv. Marie sine favoritter er helt klart å hoppe i høyet, padle kano og karusellen.

Har du sjekket om det finnes noe tilsvarende i området der du bor?

Denne helgen har vært preget av gåturer i marka. Vi leker at vi går på oppdagelsesferd i skogen, og Marie ser ivirg etter de blå merkene på trærne som viser vei. Hun går først, og viser vei, det holder motivasjonen oppe. Lille Anna derimot, koser seg i bæremeis, og vinker til alle vi møter.

Tips:
Skulle du ta med dine barn på tur i skogen eller på fjellet, så la dem bli involvert. La dem vise veien, se på kart, og stopp underveis og vis og forklar hva dere ser. Barn er nysgjerrige og villige til å lære, så dette holder ofte humøret oppe. Noen ganger leker vi også at man kun får gå på steiner, røtter eller gress, og da blir det fort spennende! Gjemsel bak stubber og trær er også en klassiker, når motivasjonen skulle dale.

God tur!

Marie finner blå merker:)

Tidlig krøkes den som god fjellvandrer skal bli!

Jeg håper du kommer deg ut i den friske høstluften, det gir energi i en tid hvor dagene blir kortere og kjøligere.