Kreativ styrketrening i huskestativ!

Med små barn i hus er det ikke alltid like enkelt å komme seg av gårde på trening, så da må man være litt kreativ! I helgen var vi hjemme hos mamma og pappa, og mens jentene lekte i og rundt dukkehuset, tok jeg noen enkle styrkeøvelser i huskestativet. Jeg gjorde ca 10 repetisjoner i hver øvelse, 3 serier. I tillegg kan du varme litt opp med trampoline eller hoppetau:) God trening!

Utfall: trener primært sete og fremside lår. Bakre ben på husken, og bøy og strekk fremre ben til ca 90 graders vinkel i kneleddet. Knær og tær skal peke i samme retning, og overkroppen skal være oppreist, strak rygg.

Rovariant/opptrekk: trener primært rygg og armer. Hold gjerne litt bredere enn skulderbredde, og hold kroppen strak. Trekk kroppen opp mot stangen, opp med brystkassen. Du kan også holde smalere grep, men da helst underarmsgrep.

Chins/kroppshev: trener primært rygg og armer. Dette er en tung øvelse, men et tips kan være å sette en stol under bena, slik at du kan hjelpe deg opp ved å bruke benmusklene. Brems bevegelsen tilbake kun ved å bruke overkroppen (dvs slipp opp bena på vei ned igjen). Hold bredere enn skulderbredde (kan også her ha smalere grep, men da underarmsgrep), og trekk kroppen opp slik at haken kommer rett over stangen. Senk rolig tilbake.

Push-ups: trener primært bryst. Strak kropp (evt knærne i bakken for å gjøre det lettere), hendene plasseres litt bredere enn skulderbredde. Senk kroppen langsomt ned mot bakken, og press opp. Bevegelsen skjer i albu- og skulderleddet. Bena på bildet er plassert på husken, slik at det blir litt tyngre og mer ustabilt.

Ryggliggende lårcurl: trener bakside lår. Ligg på ryggen med bena på husken. Løft opp baken slik at kroppen blir strak, og trekk helene mot baken, ved å bøye og strekke i kneleddet.

Fremskyv for mage og skulder: primært statisk øvelse for mage. Trener mage, skulder og noe rygg. Stå på knærne med hendene på husken. Hold kroppen helt rett og naturlig svai i ryggen. Skyv husken fremover så langt du klarer uten å skape bevegelse i ryggsøylen, og press tilbake.

Mage: Hendene i bakken, bena på husken. Hold kroppen helt rett, naturlig svai i ryggen. Trekk bena mot brystet, og krum lett i ryggsøylen. Gå tilbake til utgangsstillingen, og gjenta.

.