Stresset ned med yoga

Å komme inn i Villa Fredheim i Sandvika, «parkerte» følelsen av hverdagsstress momentant utenfor den vakre, gamle prestegården. Slående!

Til tross for knirking fra den gamle trappen opp til loftet hvor jeg skulle delta på et fem ukers yoga-kurs, var stillhet det første som slo meg! Her forventes det ikke en lyd fra meg. Ro var det andre som slo meg! Her skal jeg verken opp i puls eller skynde meg. Mildhet i ansiktet til instruktøren, var det tredje som slo meg. Her kan jeg slappe av.

En godt voksen, umoderne dame med myke, løse klær, leggevarmere, store hengeøredobber og utslåtte krøller, satt stille på en stol og bare smilte og nikket til meg da jeg kom. Hele typen fikk meg til å skjønne at her trenger vi ikke konversere. Det skal ikke presteres. Grenser skal ikke tøyes. Jeg ble roet ytterligere ned, og trakk meg gradvis mer og mer inn i meg selv. Jeg valgte meg en matte, satte meg ned på puten og tok pleddet rundt meg. Gjorde ingen verdens ting før alle har kommet. Bare stirret tomt ut.

Her er det dessuten høyt under taket – på flere måter. Og ingen smale midjer 😉 Selv om både yoga, kroppen min og gravidmiljøet jeg er blitt en midlertidig del av – er fremmed for meg, følte jeg meg så utelukkende velkommen.

Huset med yoga-loftet er gammelt og har masse sjel.  Utsikten fra vinduet er bare grønne blader og sjø, og lydene er fra fugler og raslende blader. Alt trekker meg tilbake i tid og distanserer meg fra moderne, hektiske hverdager og trendy yoga-kurs i bykjernen. Jeg blir bare mer og mer avslappet, selv før vi har begynt. Jeg kjenner på meg at dette skal bli behagelig.

Etter halvannen-timen med avspenning, lette styrkeøvelser, tøyning, pusteteknikker og mentale øvelser, skjønner jeg ikke hvorfor har jeg ikke gjort det før…Jeg måtte bli høygravid før jeg så så stor verdi av yoga at jeg ønsket å bruke tid på dette.

2009: For noen år tilbake testet jeg ashtangayoga, som er en mer fysisk krevende form for yoga enn gravideyoga.

Jeg som liker å leve travelt og trener mye kondisjon og styrke til vanlig, burde ha prioritert yoga ved siden av for lengst. Jeg testet yoga for Vektklubb.no for noen år siden. Allerede da kjente jeg jo hvor fornuftig det ville vært for min stive kropp og mitt fulle hode. Når man trener mye og effektivt, vil yoga være positivt som et supplement. Det vil bidra til restitusjon og formforbedring, sunn muskulatur og fleksible ledd. Jeg kom ikke i gang den gangen av den grunn. Men fremover skal det bli andre boller!

Gleder meg til neste yoga time – det skal bli deilig!