Motivert av det sosiale

Enkelte dager er motivasjonen for å gå inn og trene alene på bunn. Sånn som nå om dagen når solen både skinner og varmer, og våren er i full anmarsj, kan det være ekstra utfordrende å trene som planlagt – spesielt i helgene.

På søndag for eksempel, da jeg våknet til knallvær, synes jeg det virket meningsløst å sette seg inn i bilen og kjøre til et treningssenter for å trene styrke for seg selv. Tanken på at folk koser seg sammen på kafe, ved sjøen, i en hage eller på tur, gjorde fristelsen til å droppe styrkeplanen for stor, så jeg la meg i stedt i selen for å finne en turkamerat – som jeg kunne vagge opp til Ullevålseter samme med.

Kompisen min og jeg fikk ”catchet opp” og tråkket flere timer i marka når været var på det fineste. Fra Sognsvann og opp til Ullevålseter er det jo bare opp, opp, opp. Det sved i både rumpe, lår og hjertemuskelen. Da vi kom opp fant vi heldigvis en ledig benk, og der var det deilig å hvile med kaffe, hjemmelaget sjokoladekake og sol som stekte i kinnene.

Jeg har en dragning mot turløyper som begynner med stigning, for det er så deilig å gjøre unna det tyngste første delen, synes jeg. Vi ”rullet” på foten nedover.

 

På lørdag var det også det sosiale som lokket meg på trening. På Facebook leste jeg at to av mine favoritt-instruktører skulle ha en spasialtime med dans step sammen – teamteach som det kalles i treningsbransjen. Og da var jeg solgt. Jeg visste det kom til å bli en morsom time og at det ville bli så hyggelig å se igjen disse jentene. Så jeg dro av gårde på en dropp-in time på Sats Majorstuen.

 

Gamle instruktørkollegaer: Merete, Ingrid, meg og Grethe

Og det ble som jeg trodde. Jeg ble møtt av to glisende ansikter, som virket glade for at jeg kom – koselig! En god intensiv treningsøkt, som var morsom og raste av gårde. Kunne vart i to timer. Knallkul musikk. Enkel oppbygning av et utfordrende program, som innebar lite hopping (som passer meg bra nå, jeg kunne være med på så og si alt). Sprudlende instruktører som gjorde timen morsom sammen. Og hyggelig skravling etterpå.

I går var jeg helt kaputt og droppet styrketreningsplanen igjen, og lå bare rett ut og hvilte. I dag er planen å svømme, drømmer oftere og oftere om å være vektløs…