Exercise is medicine

ACSM (American College of Sports Medicine) etablerte i 2008 en spesiell måned for fysisk aktivitet, nemlig mai! Poenget er å spre det glade budskap om viktigheten av å være regelmessig fysisk aktiv, og det har så langt fått med seg nesten alle statene i USA, mange byer verden over, ulike organisasjoner og til og med flere militærbaser. Dette må vi jo støtte, både med å være mer fysisk aktive, men også med å spre budskapet! Snakker vi mer og fysisk aktivitet, kan det faktisk hende at vi får flere med oss!!!! Vær et godt forbilde for familie, venner og kollegaer, ha det gøy med å være en aktiv familie og ta vare på deg selv! La oss følge ACSM sine anbefalinger om en daglig dose fysisk aktivitet, og bidra til å løfte budskapet på et internasjonalt nivå. Kanskje budskapet på bilde under kan hjelpe noen i gang?

 

 

 

 

 

 

Mine første dager i mai har så langt vært strålende! Solen varmer, og hele familien har hatt langhelg. Lørdag dro hele gjengen på en liten sykkeltur, hvor Anna fikk teste sykkelvogn for første gang. Langt kom vi ikke, men vi nådde målet som var is på Sognsvann! Mens far syklet foran, løp jeg ved siden av og/eller hjalp Marie som syklet det meste av turen alene (på bilde har hun inntatt hulen med lillesøster:) Dette kan du også teste, evt bytte med den som sykler foran, slik at begge kan få litt trening.

Det ble også en ekstra løperunde til Bånntjern i strålende sol.

De siste dagene har vi tilbrakt hjemme på gården, og der har jeg fått min daglige løpetur med verdens beste turkamerat! Gorm trives best med å løpe en runde, eller til nød frem og tilbake med èn vending, men han forstår aldri dette med intervalltrening:) Jeg løp rolig 5 km hvor han som vanlig svinser rundt omkring, men når jeg kom til min faste intervallbakke løp han forvirret frem og tilbake sammen med meg de første to dragene, for deretter å sette seg rett ned og vente til jeg var ferdig. Han ser vel ikke helt poenget, hvilket jeg midt i de mest strevsomme partiene heller ikke alltid gjør:) Bena ble fort tunge og stive, selv om pusten hadde mer å gå på. Sånn er det bare noen dager, men vi kom oss da vel hjem:)

Håper du også har hatt en fin mai så langt!