Trente til nyheter

I går gikk jeg hjem fra jobb (ca halvannen time) og trente styrke i stuen etterpå foran TV.

Det var for å få oppdatert meg ekstra mye på nyhetsfronten, som har vært viktig for meg de siste dagene. Normalt ville jeg svømt i går (tirsdager er bra for mosjonister i min lokale svømmehall) og kanskje trent på ellipsemaskin i dag (siden det var regntungt ute).

På turen hjem fikk jeg hørt nyheter på Iphone (nettradioen), samt hørt på de VGTV-klippene jeg ønsket å få med meg fra VG.no, mens jeg «langet ut» langs Frognerstranda,  – hvis man kan kalle min «vaggegange» det om dagen. Fikk nyheter inn av hodetelefonene, mosjon og hjemmetransport, i en pakke.

På våren er det så deilig å gå hjem fra jobb. Dagslys og mildere vær er etterlengtet. Så er det alltid digg å komme rett ut i frisk luft etter en lang dag inne, men det blir gjerne ikke sånn på kalde vinteren. Så gjør det ufattelig godt å få slengt på armer og åpnet opp brystet, etter timer med foroverkrum, statisk stilling på kontorstolen.

Da jeg kom hjem, var klokken nærmere halv syv, og det passet perfekt å oppdatere seg videre, nå på TV. Jeg så nyheter og gjorde noen enkle styrkeøvelser samtidig, lett varm i kroppen fra hjemturen.

Jeg ville se nyheter både på TV 2 og NRK, og visste jeg hadde god tid (en time) til øvelser, for en gang skyld. Luksus-følelse ikke å haste gjennom. Kunne bare gå rolig gjennom øvelser, alt med utsikt til TV. Jeg stod på gulvet foran tv for det meste, og på siste øvelse satt jeg i sofaen med bena ut fremfor meg. Hadde strikk, medisinball (liten ball med tuyngde) og rulle.

  • Med strikk festet i dørhåndtak i stuen: Stående roing (trente rygg)
  • Med strikk festet under foten:

Biceps curl og triceps press (trente armer).

Opptrekk siden (trente skrå magemuskler)

Stående hoftestrekk (rumpe og lår)

  • På kanten av sofaen med ball: Båten med vridning (mage).

Fra klokken åtte var jeg passe oppdatert og ferdig trent, og kunne slange meg med VG, Aftenposten og nettutgavene…og nyte kveldsmat. Dette syntes jeg fungerte fint. Fikk litt i pose og sekk da.

Hvordan kombinerer dere trening med andre sysler?