Kveldstur til Vettakollen!

I kveld fikk jeg og min mann joggetur til Vettakollen SAMMEN! Jeg har sagt det før, og vil si det igjen; fantastisk utsikt over Oslo by («by night»)!

 

På bildet over skimter dere hoppbakken i Holmekollen!

Før vi fikk barn trente jeg og min mann nesten alltid sammen, men det er ikke lett å få til når søte små kommer til verden. Vi ønsker begge å trene 5-6 ganger i uken, så det må til litt planlegging og prioritering. Jeg har mulighet til å trene på dagtid, og gjør derfor nesten alltid det (har vanligvis ikke energi til å trene etter at barna sover), mens min mann trener på kvelden. Vi er begge alltid hjemme mellom kl 16 og 19 (til barna er i seng), og prioriterer derfor familietid med barna, fremfor at vi to kan være hjemme sammen på kvelden. Fredagskveldene er vi stort sett hjemme begge to hele kvelden, og på helgene trener vi vanligvis èn av dagene hver oss på dagtid. Dette kan være en ekstra langrenns- eller løperunde mens vi allikevel er ute på tur, eller så trener èn av oss tidlig om morgenen. Med små barn er man uansett oppe tidlig både hverdag og helg, så da kan man like gjerne utnytte tiden. Til de som mener det er egoistisk å trene såpass mye som småbarnsforeldre; vi blir mye bedre foreldre og ektefeller når vi får trent! Det må til for å finne balansen i hverdagen, og vi prioriterer bort mye annet som mange andre bruker tid på. Vi må begge tilpasse oss uforutsigbare hendelser som kan skje med små barn, og vi trener hverken lenge eller like variert som tidligere, men har blitt skikkelig gode på «sniktrening».

Ellers fikk jeg faktisk sneket inn fire styrkeøkter i forrige uke, så nå er jeg godt igang igjen med det. Hver økt varer ca 20 min, så det er effektivt og bra. Mandag og torsdag jobbet jeg som sensor på NIH, så da gikk pausen med til trening, og tirsdag og onsdag fikk jeg trent styrke i forbindelse med levering i barnehagen. Legger snart ut tips på hjemmeøvelser til deg som skulle være interessert i det!

Ha en strålende uke, det skal jeg! Solen skinner og jeg har bursdag!!!!