kurs og nye treningsformer

Hei igjen.

Var for ett par uker side på kurs i corebar vital,og det så greit ut,enkle trinn og ikke noe hopp.

Så det å følge instruktør Kristin var så lett så,men så kommer du hjem fra kurs og skal lære deg hele koreografien for å holde timen selv da er det ikke like enkelt,musikk og tellinger skal stemme over ens og teknikken bør være på plass når du skal instruere.

Så her sitter jeg og pugger en dvd,det er som å begynne i denne bransjen på nytt på en måte,man blir usikker og gruer seg il første time.

Jeg merker at jeg har veldig godt av å være i denne situasjonen,da er det lettere for meg å se og forstå både nye instruktører og mennesker som kommer hit for å trene kanskje det er første gang de i det hele tatt er inne på ett treningssenter.

Det er ganske overveldende for mange det å komme over dørstokken og faktisk gjøre alvor av det man har tenkt på i månder,det å starte å trene.

Alle vet jo hvor viktig det er og hvor godt det gjør,men det tar litt tid å komme seg dit at det er moro og deilig å gjøre en økt.

Jeg ser at mange er usikre og føler seg utilpass,så da er det om å gjøre for oss her på senteret og se disse menneskene og være der hver gang det er en øvelse som er vanskelig eller ukjent.

Men tilbake til corebar,dette er en treningsform jeg liker godt,det er kondisjon og styrke i samme time,og man merker virkelig at det er noen muskler som jobber som ikke er så aktive til vanlig.

Den corebar vital varianten jeg skal bruke er helt uten hopp og med god instruksjon i teknikk,hvordan du jobber mest effektivt og får mest ut av treningen.

Jeg bruker en 1 kg bar som både brukes på nakken ,bak rygg og i front for å bruke slag i treningen.Det er mye rotasjoner så coremusklene vikelig får kjørt seg.

Så mine dager nå går med til å holde timer,har mest pilates,spinning og styrke,og skal etter hvert som jeg blir trygg i corebar også starte timer i det.Det gleder jeg meg til.

Det er lett å bli så drillet i det du gjør at man sovner litt,så det er sunt å bruke hodet og gå løs på noe nytt,det gir meg mye.

Har nå akkurat kommet opp fra en vital time,det er godt å kjenne kroppen har godt av denne type trening,er fortsatt med kristin,tenker å prøve meg som instruktør neste uke,vi får se.!!

Ha en god treningsdag dere også.!

Vennlig hilsen Trine Hattestad