Langrenn er for alle!

Birken - et magisk eventyr over fjellet for noen, eller et unødvendig blodslit for andre. Hver sin smak. Foto: Geir Olsen / Birkebeinerrennet

Birken – et magisk eventyr over fjellet for noen, eller et unødvendig blodslit for andre. Hver sin smak. Foto: Geir Olsen / Birkebeinerrennet

I de senere år har turrenn som Vasaloppet og Birken fått en ny vår og det er fulltegnet fra påmeldingslistene blir lagt ut.

For mange mosjonister er Birken det store målet som de trener mot hele året. Nivået både i internasjonal toppidrett og i turrenn er høyt, og mange bruker mye tid og ressurser på idretten sin.

Det kan for mange virke voldsomt og uoppnåelig, og det er forståelig. Men du behøver ikke legge deg på dette nivået for å ha glede av å trene, og av å gå på ski!

Langrenn er en treningsform som passer for alle, på alle nivåer, både når det gjelder aktivitetsnivå, tidsbruk og utstyr.

Og en treningsform som egner seg veldig godt til å gjøres i fellesskap med andre.

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, er langrenn bra av to enkle og viktige årsaker:

  • Du får bedre kondisjon
  • Du øker muskelstyrken i hele kroppen

Det er også en skånsom treningsform fordi den foregår på mykt underlag. Selv om skisesongen nå går mot slutten, vil jeg oppfordre deg som har lyst, til å komme i gang nå.

Det er fortsatt gode snøforhold mange steder, med mulighet for fine treningsturer og gode opplevelser.

Det vil også være gode tilbud på utstyr nå mot slutten av sesongen.

Målene vil være individuelle; for noen er det medaljer i konkurranser, eller merket i Birken. Mens for den vanlige mosjonist kan målet være å komme frem til Ullevålseter for en stopp med kakao, appelsin og   Kvikk Lunsj.

Langrenn kan man ha glede av på alle nivåer.

God skitur!

Appelsin er en kjærkommen frukt på skitur. Foto: Kyrre Lien / VG

Appelsin er en kjærkommen frukt på skitur. Foto: Kyrre Lien / VG

Varm kakao på skitur smaker ekstra godt. Foto: Matprat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Varm kakao på skitur smaker ekstra godt. Foto: Matprat.no – Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

En tanke om “Langrenn er for alle!

  1. Hei!

    Skisesongen er heldigvis enda lang her i Tromsø. Helt til slutten av april kan man gå i lavlandet, og ut mai er det mulig i høyden. Så vår snill og husk at det dere skriver skal være relevant for alle medlemmene deres. Det er veldig viktig i en fase hvor man skal legge om livet sitt, vi må være inkludert og det vi leser må være noe vi har nærhet til.
    Dette virker kanskje som noe mas, men tenk over…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *