Dans step – min favoritt

«Trening skal aldeles ikke være gøy», hører jeg treningseksperter si. Tror jeg skjønner hva de mener. Enkelte av de aktiviteten jeg vanligvis gjør når jeg ikke er gravid, gjør jeg på grunn av effekten jeg får. Og etter perioder med laber trening, er det tøft å begynne. Men for meg er dansstep rett og slett gøy! Før dansstep-trening gleder jeg meg – hver gang. Jeg digger koordinasjon til musikk, og å svette mens jeg danser. Derfor har det dominert treningsukene mine i mange år. Det har sikret min grunnform. Side jeg har gjort det mye, kan jeg oppnå høy puls og god treningseffekt av sånne timer. Det er jo derfor jeg bruker så myye tid på steppen. Det er gøy og det er god trening!

All kooreografien foregår over, rundt, foran og bak steppen, og det er vanskelig å sluntre unna. Beina må opp og kroppen må flyttes mye skal du henge med på blokkene. Men du bør ha erfaring med enklere step før du prøver.

Gode dansstep-instruktører er sørgelig nok en utdøende rase. Tore Vik var min største helt for noen år tilbake før han sluttet. Ronny Brun holder heldigvis fortsatt koken, og jeg er fast på timene hans på mandager på Sats Spektrum – knall start på uken!!

MANDAGER: Å danse rundt steppen er gøy. Å danse rundt tre stepper, etter instruksjon fra Ronny, er utfordrende og råmoro.

Der møter jeg kjente, og alltid hyggelige og blide Ronny som øser av sin kreativitet gjennom programmet. Jeg trener mye forskjellig og ofte alene, og nyter veldig tilhørigheten jeg kjenner på – på mandager.

Om dagen er det dog litt mindre sprut over min deltakelse. Jeg unngår hopp, prøver å unngå å miste balansen og å bli altfor varm og sliten. Litt forbeholden. Jeg er nå i uke 22 i svangerskapet og sist mandag lurte jeg på om det ble siste gang før fødsel. Kjenner at jeg er en del kilo tyngre og bærer et voksende liv i magen, spesielt når jeg trener opp/ned/rundt på step, men det gikk ok fortsatt. Jeg gjør alternativer så jeg har en fot i gulvet/steppen hele tiden og aksepterer at jeg for tiden er med mest for å kose meg, snarere enn å få supertrening. Glad for at det fortsatt funker helt fint, for det blir rett og slett litt stusselig ikke å ha dans step i hverdagen.

Jeg har selv vært trener på dansstep i mange år inntil nylig, og hadde min siste time som instruktør her om dagen.

NEDTRAPPING: Etter kondisjonstimen på steppen, er det godt å tøye ut. Men ofte burde jeg satt av mer tid, men det er ikke så lett når koreografien i hoveddelen endelig sitter for alle, og det alltid er en deltaker som sier "eeen gang til".

Det tok bra av, veldig god stemning og de som var på timen jobbet såååå bra. Det er så kick det! Kjempe bra finale i dobbelforstand 🙂 Kommer til å savne timen og alle folka!

Vel, på mandag blir det step med Ronny igjen,  gleder meg!

Har du funnet en treningsform du gleder deg til? Hva passer akkurat deg midt i blinken? Finner du en favoritt som du får tid til to-tre ganger i uken – er det gull verdt!

2 tanker om “Dans step – min favoritt

  1. Hei Trine,
    Jeg ble så glad da jeg oppdaget dancesteptimen din i kalenderen, men den uken jeg hadde tenkt å dra dit var den borte igjen 🙁 Men nå skjønner jeg jo hvorfor 🙂 Tror du du kommer til å ta opp det igjen? Var mye på timene dine for et par år siden på Sagene, og det var alltid veldig moro. Har savnet dem 🙂 For meg er det dancestep og danceaerobic som får meg til å glede meg til å gå på trening, men jeg synes dessverre det blir mindre og mindre av det, men nå får jeg ihvertfall inn to økter av sistnevnte i uka og siden det er gøy klarer jeg å gi alt og litt til 🙂 Og dette kommer fra en som egentlig aldri har likt å trene – så ting kan endre seg 🙂

    • Hei Marianne, så hyggelig å høre fra deg! Jeg også har savnet timene på Sagene, likte meg godt og det ble en så fin gjeng. Så bra at du har funnet treningsformer du trives med, til tross for ikke å være stor fan av trening i utgangspunktet. Jeg synes det er verdt å dra rundt på ulike sentre for å få vært med på de timene jeg syens er best. Supert at du har to du nå liker og går på. Herlig 🙂 Jeg kommer nok til å stå bak steppen og instruere igjen, men litt vanskeligå forutse når. I mellomtiden, eller fra høsten – når jeg har kommet meg etter fødsel, sees vi kanskje på dans step eller dans aerobic rundt omkring?! God helg og trening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *